40 de dolari iubita falsă. Ofertă de Sf. Valentin!

Social Special

23 ianuarie 2013

10:57

Scris de:

Că aşa numita „realitate virtuală” (în fond, aproape un nonsens) e tot mai invazivă nu mai e un secret pentru nimeni. Încet, încet, centimetri întregi din vieţile noastre sunt luaţi cu asalt de magia virtualului. Refugiul în ficţiunea compensatorie a existat, desigur, din totdeauna, dar odată cu era internetului şi mai ales a Facebookului s-a schimbat la faţă şi a atins cote care, dacă nu ţi-ar da fiori de groază, ar fi mai mult decât amuzante. Acum pe Facebook se întâmplă totul. Pe Facebook ne logodim, pe Facebook murim, pe Facebook anunţăm când ni se nasc copiii, pe Facebook mâncăm, ne distrăm etc. Există o nevoie de nereprimat de a pune totul pe Facebook. Şi cu cât mai retras eşti în viaţa de zi cu zi în propria carapace, cu atât mai multă „activitate” ai pe Facebook. Ai mâncat un mic, pozezi micul şi-l trânteşti pe Facebook direct de pe telefonul mobil. Ai gâtit o prăjitură cu fructe, povesteşti în detaliu şi pui poza ca „să guste” şi „prietenii”. Ţi-a produs creierul un gând, e musai să ajungă în căsuţa de pe Facebook care atât de îmbietor se deschide cu „la ce te gândeşti”.

Şi ca să-şi desăvârşească imperiul virtual, Facebook vine mereu cu noi şi noi aplicaţii. O ştire halucinantă, cadou de Sf. Valentin:

„Se apropie acea perioadă a anului când nu prea vrei să fii singur. Da, de Sfântul Valentin vorbesc, ziua în care poate vreţi să le prezentaţi părintilor iubita de care le tot vorbiţi de câteva luni. Sau poate vreţi să o faceţi geloasă pe fosta iubită. Sau, pur şi simplu, nu vreţi să vă simţiţi singuri. Norocul vostru este că trăim într-o eră în care vă puteţi găsi iubita pe Google. Aşa că lasă tehnologia să lucreze în locul tău şi faceţi-vă un cont pe NamoroFake.com.

Pentru doar 40 de dolari, o firmă braziliană creează conturi de Facebook pentru iubite false. Vorbim despre un cont complet, cu mesaje şi comentarii. Problema va apărea, cel mai probabil, când cineva îţi va cere să îi arăţi o poză, moment în care va trebui, cel mai probabil, să îţi photosopezi una.”

Aşadar, cu 40 de dolari ai rezolvat orice problemă în materie de amor: un cont pe Facebook pentru o iubită falsă. Nu prea e limpede ce cumperi exact cu cei 40 de dolari şi nici cum le-o poţi prezenta părinţilor… Doar dacă nu cumva te invită mama la masa de Sf. Valentin şi tu te duci ca orice om civilizat cu tableta, o aşezi lângă farfuria cu ciorbă, pe care în prealabil o pozezi şi o pui pe Facebook, şi-i arăţi lui tata ce „cool” e contul ei… Şi uite-aşa petreceţi o mică după-amiază „în familie”. Cu gelozia şi fosta iubită, lucrurile sunt chiar şi mai simple: dacă dai share la trei imagini pe care le postează „ea”, adică iubita falsă, fosta se înverzeşte de gelozie. Cât despre singurătate, asta e treaba cea mai uşoară. La urma urmei Facebook-ul a reinventat poezia şi „plimbările” pe sub castanii înfloriţi… Avantaj: pe Facebook castanii pot fi înfloriţi oricând, iar poeziile se găsesc cu un simplu click. De trandafiri virtuali ce să mai vorbim. „Fata” – contul adică – va fi încântată, nu va face fiţe şi nici nu te va părăsi. Poate doar dacă nu-o alimentezi cu încă 40 de dolari din când în când…

Şi totuşi, discriminarea funcţionează şi aici. Femeile nu sunt la fel de fericite ca ei: „Din păcate, NamoroFake.com creează momentan doar iubite false, nu şi iubiţi digitali falşi, însă brazilienii promit ca pe viitor să îşi extindă expertiza.”

Noi nu ne pierdem speranţa!

 

1303 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.