A murit Stéphane Hessel

Epoca in cinci stiri

27 februarie 2013

22:44

Scris de: and

Stéphane Hessel, cunoscutul luptător pentru drepturile omului, diplomat, militant politic și scriitor francez, a încetat din viaţă în Franţa în noaptea dinspre 26 spre 27 februarie, la vârsta de 95 de ani. Erou al Rezistenței franceze din Al Doilea Război Mondial, deportat apoi în Lagărul de concentrare Buchenwald, secretar al comisiei care a elaborat la ONU Declarația Universală a Drepturilor Omului, Stéphane Hessel a publicat, la mai bine de 90 de ani, o carte, cu titlul “Indignaţi-vă”, ce s-a vândut într-un milion şi jumătate de exemplare în Europa.

„Indignaţi-vă”, apărută în România la Editura Nemira, este manifestul unei conştiinţe şi un îndemn la indignare. „Raţiunea fundamentală a Rezistenţei a fost indignarea. Noi, veteranii mişcării de Rezistenţă şi ai forţelor combatante ale Franţei eliberate, noi chemăm tânăra generaţie să reînsufleţească şi să transmită mai departe moştenirea Rezistenţei şi ideile sale. Pe tineri îi îndemnăm: preluaţi ştafeta, indignaţi-vă la rândul vostru!

 

1047 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.