Actrița cu nume de fecioară

A fost odată

9 februarie 2013

9:56

Scris de: and

Cine poate să uite înfățișarea serafică, fragilă până la exasperare, puternic interiorizată și mereu cu probleme a personajelor întruchipate de Mia Farrow? Pe numele ei adevărat Maria de Lourdes Villiers, nume ce te duce cu gândul la aparițiile Fecioarei Maria în mica localitate Lourdes, actrița americană s-a născut la 9 februarie 1945, în Los Angeles, California, S.U.A., într-o familie numeroasă.

Este cel de-al treilea copil din șapte ai regizorului american John Farrow (Oscar pentru Ocolul pământului în 80 de zile, în 1957) și al frumoasei actrițe americane de origine irlandeză Maureen O’Sullivan, celebra Jane, partenera lui Tarzan (întruchipat de timișoreanul Peter Johann Weismuller) din ecranizările cu același nume. Debutează de timpuriu, la numai 14 ani în filmul John Paul Jones, regizat de tatăl său și tot de timpuriu se căsătorește, la 21 ani, cu cântărețul și actorul Frank Sinatra care avea la acea vreme 51 de ani. Devine astfel o tânără mamă vitregă pentru cei doi copii ai cântărețului, Frank Sinatra Jr. (22 de ani) și Nancy Sinatra (26 de ani). Mariajele sale o aduc mereu în centrul atenției. După 4 ani de conviețuire divorțează de Sinatra și se căsătorește cu  Andre Previn, cunoscutul compozitor și pianist de origine germană cu care are 6 copii (unul dintre copii este Soon-Yi Previn, înfiată în timpul căsniciei, cu care Woody Allen se va căsători în 1997)  de care divorțează, pentru a începe o relație cu intelectualul pervers, regizorul și actorul Woody Allen. Divorțează și de acesta în momentul în care află de relația lui cu fiica adoptivă, coreeanca Soon-Yi. Dar rolurile pe care le interpretează sunt la fel de celebre precum îi sunt căsniciile. Astfel roluri ca Rosemary Woodhouse din Rosemary’s Baby (Globul de Aur pentru cea mai bună actriță, dramă), Daisy Buchanan din The Great Gatsby, Cecilia din The Purple Rose Of Cairo (Globul de Aur pentru cea mai bună actriță, comedie, muzical) ne vorbesc despre o actriță plină de feminitate, inepuizabilă în fața camerei de filmat, imprevizibilă și fascinantă, o actriță pe care, în 2008 revista Time Magazine a desemnat-o una dintre cele mai importante actrițe din toate timpurile.

918 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.