Apostolul Timotei

Sfântul zilei

22 ianuarie 2013

1:00

Scris de:

Apostolul TimoteiTimotei,  cel care avea să devină ucenicul Sfântului Apostol Pavel și să fie prăsnuit de Biserică în ziua de 22 ianuarie a venit pe lume în cetatea Listra, dintr-un tată grec și o mamă evreică. A intrat repede în ucenicie la apostolul Pavel și a început să propovăduiască credința creștină.

La început, a devenit episcop la Efes, după ce fostul episcop, Sf. Ioan Evanghelistul (al dascăl de-al său), fusese surghiunit în Insula Patmos de împăratul Domițian. Legenda povestește că, în vremea aceea, în care se închinau la idoli, efesenii au purces la o sărbătoare sălbatică, purtând măști și chiar ucigând. Atunci episcopul Timotei a ieșit să-i mustre și i-a povățuit se uite de fărădelegi. Însă ai s-au năpustit asupra lui și l-au omorât.

Rămășițele sale pământești odihnesc în Biserica Sfinților Apostol din fostul Constantinopol, unde au fost duse la porunca împăratului Constantin.

887 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.