Ardalion comediantul

Sfântul zilei

14 aprilie 2013

1:00

Scris de:

ArdalionPe vremea împăratului Maximilian trăia un comediant pe nume Ardalion. Avea obiceiul de a desfăta spectatorii prin teatre mimând chinurile mucenicilor care nu cedau la tortură și nu voiau să se lepede de credința creștină.

Dar atunci când a reînceput prigoana împotriva creștinilor Ardalion va fi trecut printr-o revelație, căci a devenit alt om, povestește Sinaxarul. Și dintr-odată a strigat în fața gloatei ce se înghesuia  la spectacolele lui că el e credincios creștin și că, pentru el, teatrul e o poveste încheiată. Guvernatorul însă l-a povățuit să se prefacă, dar el a refuzat și a rămas la credința lui Hristos. Și a fost osândit la moarte: a fost azvârlit într-un cuptor încins și astfel a devenit martir, primind cununa muceniciei, cum scrie la Sinaxar.

1119 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.