Artemon, apărătorul adevărului

Sfântul zilei

13 aprilie 2013

1:00

Scris de:

ArtemonTrăitor în vremea împăratului Dioclețian, Artemon a fost preot în cetatea Leodiceei, slujindu-l pe Hristos toată viața.

Când a început izgonirea creștinilor, Artemon era în vârstă. Dușmanii l-au prins și l-au dus la templul lui Esculap, spre a-l obliga să i se închine idolului. Vrăjitorii le-au poruncit unor șerpi veninoși să-l ucidă pe creștin, dar el a făcut semnul crucii asupra lor și i-a omorât pe dată. Vitalis, conducătorul vrăjitorilor, a rămas fără glas și i s-a închinat lui Artemon, având o revelație.

Creștinul l-a botezat pe Vitalis, care avea să ajungă episcopul Palestinei, împreună cu alți creștini.

Numai că pe Artemon îl aștepta o groapă plină cu pătură încinsă, în care voiau să-l azârle păgânii. Numai că, prin voia Domnului, judecătorul a fost cel care și-a pierdut viața acolo. Și nu a fost tot. După o perioadă de liniște, Sf. Artemon a fost prins în anul 303, când i s-a tăiat capul.

970 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.