Autorul atacului armat cu Kalaşnikov din Vitan a fost prins. Este cetăţean molvovean şi a fost capturat la Moscova

Social Special

7 februarie 2013

13:26

Scris de:

Bărbatul care a împuşcat, în 26 noiembrie 2012, un tânăr cu un Kalaşnikov a fost prins la Moscova, atacatorul fiind cetăţean moldovean, a anunţat astăzi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Vitalie Proca, în vârstă de 33 de ani, a fost prins miercuri după-amiază la Moscova, cu sprijinul Poliţiei din Rusia, Italia, Moldova şi Scotland Yard, el fiind căutat după ce în primăvara anului trecut pe teritoriul Marii Britanii a comis o faptă similară, a precizat oficialul Poliţiei Române.

În acelaşi timp, pentru prinderea acestuia, au colaborat la nivel naţional Poliţia Capitalei, SRI, Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale din IGPR şi Interpol.

Moldoveanul este acuzat de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pe numele său fiind emis un mandat internaţional de arestare preventivă din 18 ianuarie 2013.

Autorităţile române au declanşat procedura de extrădare a lui Proca din Moscova, pentru a fi cercetat în România.

Vitalie Proca, un periculos asasin plătit

Proca este cercetat pentru tentativa de omor asupra unui bărbat, care a fost găsit împuşcat în cap şi în piept, în seara de 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Morţun, într-un autoturism marca Audi, cu numere de Bulgaria.

„La data de 26 noiembrie 2012, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri ai Serviciului Omoruri din cadrul DGPMB au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe str. Ion Morţun, sector 3, au fost trase mai multe focuri de armă asupra unei persoane, care a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale“, informează, joi, Parchetul Capitalei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de Vitalie Proca, în vârstă de 33 de ani, cetăţean moldovean, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, reţinându-se că, la data de 26 noiembrie 2012, a executat mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK 47 asupra victimei I.M.– care îşi parca autoturismul în parcarea de reşedinţă – după care, observând că victima nu a decedat, a coborât din autoturism şi, folosind pistolul Makarov pe care îl avea asupra sa, a executat mai multe focuri de armă în direcţia victimei“.

Atac sângeros în plină zi în Vitan

Mircea R. Isăilă, în vârstă de 25 de ani, este tânărul care în 26 noiembrie 2012 a fost executat în stil mafiot cu o puşcă mitralieră tip Kalashnikov şi un pistol Makarov, găsite de poliţişti aruncate la faţa locului. Incidentul a avut loc pe strada Ion Morţun, din cartierul Vitan , puţin după ora 18.00, asupra tânărului fiind trase mai bine de zece gloanţe.
„Un bărbat liniştit, fără probleme cu legea”
Iţele cazului au fost  cu atât mai încurcate cu cât tânărul împuşcat nu are antecedente penale şi din declaraţiile vecinilor se pare că este un tânăr liniştit, fără probleme cu legea şi fără încrengături – cel puţin, aparent-  cu clanurile interlope. Acesta are  o viaţă normal şi locuieşte cu  iubita sa Mirela în apartamentul acesteia din Vitan, acolo unde s-a şi întâmplat atacul armat. Femeia care s-a ferit să comenteze ce s-a întâmplat, declarând doar că are deschisă o firmă de termopane şi că  M. Isăilă, iubitul ei  se ocupă cu montarea acestora. „Vă daţi seama cum se simte după ce a fost împuşcat de opt ori! Este un om simplu, un angajat, un muncitor care venea acasă. Era prietenul meu, firma era pe numele meu, era angajat la firmă. Pur şi simplu venea acasă şi a fost împuşcat. Păi eu de unde să ştiu eu, domnule? E ceva incredibil! Pentru mine e ceva strigător la cer! Nu pot să înţeleg! De unde credeţi că ştiu eu aşa ceva? Nu vreau să apar nicăieri. Vreau să am o viaţă normală” a declarat la câteva zile după atac tânăra, potrivit RTV.

1000 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.