Campanie politică la umbra Patriarhiei

Politic Special

15 aprilie 2013

15:39

Scris de:

patriarhia romanaDacă ești om politic și te afli într-o relativă umbră și ai nevoie de puțină publicitate, de puțină vâlvă în jurul numelui, să te bagi într-un mic scandal legat de homosexualitate e o soluție care nu dă greș. Indiferent în ce barcă te-ai afla și indiferent care ar fi opiniile tale adevărate – asta în cazul în care ai vreo opinie, ca atâta vreme cât ești implicat în politică, mai ușurel cu opiniile proprii, e o condiție sine qua non.

Într-o țară în care în secolul 21 vezi și nu-ți vine să crezi o știre precum cea din această dimineață, cum că „o femeie care locuieşte într-un cartier de la marginea Ploieştiului a născut într-un veceu din curte, scăpând nou-născutul în latrină”, totul devine halucinant. Iar atacurile pe care și le aruncă politicienii între ei seamănă aproape cu hârjoana unor copii răutăcioși, care din păcate au în mână o țară. Ce fac cu ea, asta e altă discuție. Dar până una alta, la limita dintre amuzament și enervare, afli, ba mai mult, te simți bombardat, cu informații despre cum politicienii se întrec între ei a-și etala care ideile libere și deschiderea de intelectual european la pachet cu atitudinea tolerantă și înălțimea arogantă de rigoare pe care i-o dă conștiința acestei atitudini… Care, dimpotrivă… ideile conservatoare și valorile moralo-creștine, în care, crede-nu crede, nu contează, cert e că pentru o anumită pătură, dă bine să le aibă, dublate și ele de aceeași arogantă înălțime pe care i-o dă gândirea automat sănătoasă.

Cam aici se învârtesc discuțiile despre homosexualitate la nivel înalt în România, urmate, nelipsit, de ironii aruncate, unde altundeva decât pe Facebook. Așadar, după ce liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat – sau mai potrivit ar fi să spunem că a trântit-o – că nu are „absolut nimic” să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră „doar nişte oameni bolnavi”, el comentând astfel iniţiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex, s-a trezit și spiritul acid al consilierului prezidențial Sebastian Lăzăroiu care i-a spus vorba ceea, „verde, românește”: „Ştiu o mulţime de heterosexuali bolnavi. Unii chiar de pe la PNL”.

Și din această dilemă nu putem ieși. După două zile în care cei trei și alții pe lângă ei, care fac galerie într-o tribună sau alta, în funcție de echipa politică în care joacă, nu în funcție de opinii proprii – că am hotărât că de ele te lepezi ca de necuratu’ imediat ce primești botezul în politică –, care e ideea, sau care e șpilul? S-a hotărât ceva? S-a ales careva cu ceva? S-a întâmplat ceva? S-a schimbat ceva? Nu. Și nici nu ne interesa asta. Doar să dăm puțină carne de tun presei ca să aibă ce să mai digere, iar noi ne mai auzim olecuță numele frumos șlefuit într-un balon de săpun.

Dar cea mai tare „știre” în tot acest balast de non-știri – că ăla a zis și ăla a răpuns, căci dacă n-ar fi fost nu s-ar povesti – e că Partidul Conservator vrea să facă un marș în jurul Patriarhiei împotriva homosexualității, mai exact un „marș al tăcerii pentru familia creștină”, pe data de 2 mai. Faceți un mic efort de imaginație și puneți unul lângă altul aceste două elemente: Partidul conservator și Patriarhia. O să vă treziți în plin Stephen King, iar după ce, curând, foarte curând, va apărea în România noul lui roman „Sub Dom”, o să râdeți în hohote…  asta dacă n-o să vă apuce furia pentru cum își face PC campanie politică la umbra Patriarhiei!

4058 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.