Cazul Elodia la final? Şi dacă în curând Elodia va scrie un roman despre propria moarte?

Social

31 ianuarie 2013

9:48

Scris de: and

Subiect de roman poliţist – păcat că nu mai trăieşte Rodica Ojog-Braşoveanu –, cazul Elodiei a fost transformat la momentul când s-a întâmplat povestea într-un fel de telenovelă naţională, cu sprijinul direct al OTV-ului, care s-a hrănit luni întregi din el. Din vara lui 2007 şi până astăzi, s-au scurs mai bine de cinci ani şi povestea continuă… A fost într-atât de dezbătut şi de întors pe toate feţele, încât pare greu să mai găseşti ceva de interes pentru opinia publică. Şi totuşi, telenovela continuă. Iar ultima mare găselniţă a lui Cristian Cioacă a fost… scotocitul prin mănăstirile din România. La ideea că Elodia, după ce „s-a ascuns” şi a fost căutată prin Dubai şi „zărită” prin nu ştiu ce magazine, străzi, baruri etc. ale lumii, acum s-ar fi călugărit, în toate mănăstirile s-a trecut la cercetări. Iar ordinul de la Patriarhie n-a ajuns, normal, în cătunul x şi în sătucul y, la cine ştie ce schit sau mănăstire izolată  de lume şi fără curent electric, acum în toiul iernii. Nou prilej de isterie naţională… Şi dacă între timp a lăsat viaţa de mănăstire şi a plecat în pustie.

Dincolo de cazul în sine, ciudat, misterios, spectaculos sau cum doriţi să-i spuneţi, ceea ce s-a întâmplat cu povestea Elodiei are implicaţii psihologice mai profunde şi arată nu doar setea de senzaţional a omului contemporan, cât impactul pe care-l poate avea mediatizarea excesivă. Ceea ce s-a întâmplat cu Elodia şi Cioacă, tot acest roman şi tot acest bâlci naţional care a culminat cu răscolirea mănăstirilor în căutarea unei femei dispărute de mai bine de cinci ani este în parte rezultatul felului în care a funcţionat presa. Aşa cum s-a întâmplat o vreme şi cu celebrul caz Tanacu.

Şi iată că în sfârşit cercetările au fost finalizate şi Cioacă a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte.

Rechizitoriul arată ca un veritabil sfârşit de roman poliţist, dar care pare că nu se va opri aici… În noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care inculpatul Cioacă Constantin Cristian i-a aplicat soţiei sale, victima Ghinescu Elodia multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia.”

Urmează tranşarea, geanta şi perdeaua de la duş…

„Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş”.

Apoi transportul… pe bucăţi, în afara locuinţei. Azi o mână, mâine un picior, poimâine capul… cu ăsta e mai greu că e rotund…

Într-o primă fază, bărbatul „a adunat în saci din polietilenă toate obiectele vizibil sau potenţial purtătoare de urme de sânge, produse cu ocazia agresiunii ori a depesării sau transportării cadavrului în vederea ascunderii acestuia şi le-a aruncat într-o râpă situată la 4,6 km de Poiana Braşov pe direcţia Râşnov, unde au fost găsite în data de 08.10.2007”.

Iar în apartament a dat cu var… vorba vine… A acoperit urmele de sânge cu un strat suplimentar de glet şi unul de vopsea lavabilă. Şi a făcut investiţii: o nouă perdea de duş.

După toate astea a urmat ceea ce se ştie… A început povestea. În curând, va apărea probabil un roman scris de Elodia despre propria moarte şi expediat de pe o adresă necunoscută, nu unei edituri, ci unei televiziuni. Şi va fi citit în direct şi dezbătut la Breaking News… Şi dacă Elodia trăieşte?! Iar sângele şi perdeaua de la duş n-au existat? Unde e Rodica Ojog Braşoveanu să o găsească pe Elodia în cine ştie ce insulă părăsită sau în apartamentul de alături… Sau poate Cioacă e chiar Elodia în travesti…

1148 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.