Chuck Norris a murit aseară!

A fost odată

10 martie 2013

1:35

Scris de: and

Chuck_NorrisChuck Norris a murit aseară, dar azi este în afara oricărui pericol! Așa sună unul din sutele de bancuri care circulă pe Internet, numărul mare al acestora demonstrând popularitatea enormă de care se bucură îndrăgitul star american în rândul marelui public. Pe numele din acte Carlos Ray, Norris s-a născut în Oklahoma, SUA, în ziua de 10 martie 1940, ca fiu al lui Ray Noriss, mecanic auto și al Wilmey Norris. Rememorând copilăria, Chuck îşi aminteşte de tatăl său că avea grave probleme cu alcoolul, ceea ce însă nu l-a împiedicat pe actor să-l iubească. Frații săi sunt Wieland (mort în războiul din Vietnam) și Aaron (producător hollywoodian).

După vârsta de șase ani, se mută cu mama și cei doi frați prin diferite orașe din America, în urma divorțului dintre părinţi. Fire introvertită, cu o constituție firavă, viitoarea vedetă a fost deseori ținta glumelor și ironiilor în copilărie, puse pe seama înfățișării și a apartenenței la triburile amerindiene Cherokee. În 1958 se înrolează în Forţele Aeriene ale Statelor Unite şi este trimis la baza aeriană Osan, din Coreea de Sud. Aici a luat contact pentru prima dată cu spiritul şi tehnicile artelor marţiale, practicând, la „tangsudo” (stil de luptă sud-coreean). Tot atunci îşi alege pseudonimul Chuck.

Întors în America, nu renunţă la pasiunea pentru artele marţiale. Devine la scurt timp un excelent instructor de karate şi va deschide multe şcoli de acest gen. Faima pe care o va cunoaşte îl va recomanda ca profesor multor celebrităţi precum actorii Steve McQueen (memorabil în „Papillon”), sau Priscilla Presley (memorabilă ca soţie a lui Elvis Presley). Performanţele şi abilităţile  fizice dobândite precum şi dorinţa de autoevaluare îl aruncă în competiţiile de gen. În 1968 câştigă, pentru prima dată, Campionatul mondial de karate (World Professional Middle Weight Karate Chanmpionship), performanţă  pe care o va repeta consecutiv, încă de cinci ori, şi va primi titlul de Luptătorul Anului (Fighter of the Year). Reuniunile sportive la care participă, vor face ca, într-o bună zi, să-l cunoască pe Bruce Lee, istorie vie a artelor marţiale şi vedetă de cinema, alături de care va juca în 1972 în „Întoarcerea Dragonului”, însă debutul în film se va produce cu trei ani mai devreme odată cu pelicula „The Wrecking crew“ (1969, parteneri Dean Martin şi Sharon Tate).

În 1974, îşi începe colaborarea cu Metro-Goldwin- Mayer. Va cunoaşte succesul de box-office cu seria „Dispărut în misiune” (Missing in action), serie dedicată fratelui său ucis în Vietnam. Începând cu această serie, cariera sa cinematografică va cunoaşte o permanentă ascensiune datorată tipului de erou pe care îl încarnează. Personajul său (un fel John McLane al lui Bruce Willis din „Greu de ucis”), dotat cu multe calităţi, se află întotdeauna în slujba binelui şi a dreptăţii. În 1993 s-a îndreptat către televiziune, începând filmările la serialul „Walker, poliţist texan”, transformat pentru marele ecran în „Walker, poliţist texan; testul final” (2005). Datorită popularităţii, cartea sa autobiografică intitulată „The secret of inner strength” (1988), va deveni best-seller, iar imaginea actorului  va apărea  în  spoturi publicitare din America şi străinătate. Chuck Norris a fost căsătorit cu Diane Holechek cu care are doi băieţi, Mike şi Eric şi de care va divorţa după 30 de ani de căsnicie.

Mai are o fată, Dina, dintr-o legătură extraconjugală, pe care a întâlnit-o pentru prima dată pe când aceasta avea 26 de ani. În 1998 se căsătoreşte cu Gena O’Kelley, cu 23 de ani mai tânără, cu care are gemenii, Dakota Alan (băiat) şi Danillee Kelly (fată). Chuck Norris s-a implicat activ şi în viaţa socială, sprijinind prin donaţii centre medicale, şcoli şi diferite fundaţii din lume. A scris cărţi legate de creştinism, s-a declarat împotriva avortului, a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex şi s-a implicat în campania electorală din 2012, de la Casa Albă, când l-a susţinut pe republicanul Mitt Romney în cursa pentru preşedinţie.

1407 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.