Cine alege să-şi urmeze vocaţia descoperă că viaţa obişnuită e falsă

O carte într-o pagină

10 februarie 2013

9:31

Scris de: and

ANITA SCHLEIF: Te-ai gândit ce vei face în continuare dacă nu vei fi considerată aptă să participi la misiune? Am citit o serie de reportaje despre cât de greu le este zburătorilor să se reintegreze în societate, mai ales femeilor, care sunt tratate ca paria. Ca femeie, ce simţiţi ştiind că drenajul Kushnev vă va provoca infertilitate ireversibilă?

RACHEL ALVIN: Refuz să mă gândesc la un posibil eşec. Nu-i văd rostul, de vreme ce mă concentrez numai şi numai pe reuşită. În ceea ce priveşte infertilitatea, mi se pare o decizie ca oricare alta. E la fel ca atunci când alegi să păstrezi sau nu un copil. Viaţa este un şir continuu de decizii şi orice decizie luată şi dusă la îndeplinire face imposibilă o altă alegere. Zburătorii se adaptează mai greu pentru că a fi zburător înseamnă a te dedica unui stil unic de viaţă. Oricine alege să-şi urmeze vocaţia descoperă într-un final că o viaţă obişnuită este dificilă şi falsă, indiferent dacă sunt misionari, artişti sau matematicieni. Drenajul Kushnev e doar o parte a tabloului. În general, e doar o chestiune de atenţie, de concentrare asupra unui singur lucru.

(Din transcrierea Shooting of the Albatross: The women of the Aurora Space Program, un film de Anita Schleif)

(Fragment din povestirea Să zbori spre Dumnezeu, de Nina Allan, inclusă Antologia SF Gardner Dozois, volumul 7, în curs de apariţie la Editura Nemira)

825 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.