Comisia Europeană o modificat rata şomajului la 6,9%

Epoca in cinci stiri

23 februarie 2013

15:11

Scris de: and

Comisia Europeană a modificat prognoza privind rata şomajului în România la 6,9% pentru acest an şi 6,8% pentru 2014, faţă de estimarea de 7,3% avansată în toamnă pentru ambele perioade. Însă „din moment ce măsurile active privind piaţa forţei de muncă vor rămâne de mică anvergură şi nu vor fi bine ţintite, şomajul nu este aşteptat să se reducă semnificativ în perioada de prognoză”, notează Comisia Europeană în prognoza economică de iarnă prezentată ieri, pe 22 februarie.

CE anticipează că şomajul în rândul tinerilor, aflat în prezent la cota de 23%, se va reduce uşor în acest an, dar va rămâne la un nivel ridicat.

În ceea ce priveşte creşterile salariale vor fi mai importante în 2013 în sectorul public decât în sectorul privat, pe fondul reîntregirii salariilor bugetarilor.

925 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.