Cornel Todea nu a colaborat cu Securitatea

Special

4 martie 2013

14:40

Scris de: and

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a hotărât că regizorul Cornel Todea NU a colaborat cu securitatea.

Prin decizia  nr. 1736 din 26.02.2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis recursul înaintat de regizorul Cornel Todea  şi a modificat pe fond decizia Curţii de Apel Bucureşti care îl declara colaborator al Securităţii Statului.

În consecinţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins acţiunea CNSAS ca neîntemeiată, hotarârea fiind irevocabilă.

„În urma unei campanii susţinute de defăimare publică, regizorul Cornel Todea a fost acuzat în 2008 că ar fi fost colaborator al securităţii. La vârsta de 14 ani, Cornel Todea a fost obligat să semneze un angajament cu organele Securităţii Statului de atunci. Nu a respectat niciodată acest angajament, motiv pentru care a fost nevoit să abandoneze liceul şi mai apoi a făcut închisoare. De asemenea, pe numele regizorului Cornel Todea s-au deschis două dosare de urmărire informativă cu nume de cod “Regizorul” şi “Tudor”, dosare care au fost active până în decembrie 1989. Astfel i-au fost încălcate drepturile şi libertăţile fundamentale”, se arată într-un comunicat de presă.

 

 

1361 vizualizari


Un comentariu

  1. Vidrascu Ioana spune:

    Cornel Todea a colaborat cu securitatea , sunt oameni care-au facut puscarie din cauza lui .

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.