Coșul de la Vatican a fost reparat în vederea alegerii Papei

Epoca in cinci stiri

10 martie 2013

12:54

Scris de: and

Înainte de reunirea celor 115 cardinali electori, operaţiunile de amenajare a Capelei Sixtine au început, scie ziarul La Repubblica. Sâmbătă, angajaţii Vaticanului au curăţat şi reparat coşul de fum al Capelei, fiind montată o anexă metalică deasupra structurii permanente de cărămidă.

Coşul este extrem de important în sistemul de alegere a viitorului Papă. Coşul este conectat la o sobă din interiorul Capelei Sixtine, unde vor fi arse, după fiecare scrutin, buletinele de vot. În cazul în urma scrutinului nu va fi ales Papa, în sobă va fi turnată o substanţă chimică ce va da culoarea neagră fumului emanat. În schimb, dacă va fi ales, fumul va avea culoarea albă. Pentru a fi ales papă, un candidat are nevoie de o majoritate de două-treimi, în cazul de faţă 77 de voturi. Se va face un test pentru coșul care va anunța rezultatul, iar pentru acesta fumul va avea culoarea galbenă.

718 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.