Deschiderea Muzeului Ermitaj

A fost odată

5 februarie 2013

1:00

Scris de:

Muzeul ErmitajUnul dintre cele mai importante, mai vechi și mai bogate muzee de artă din lume a fost inaugurat pe 5 februarie 1852. Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, întemeiat la dorința împărătesei Ecaterina cea Mare, situat pe malul Nevei, în Palatul de Iarnă, cuprinde colecții inestimabile de tablouri și ale obiecte de arte, al căror număr depășește trei milioane.

Una dintre comorile  muzeului, care are câteva filiale deschise în străinătate, este colecția de pictură, cea mai amplă din întreaga lume. În spațioasele săli ale instituției, din care fac parte mai multe clădiri, vizitatorii pot admira lucrări de o importanță inestimabilă în istoria artei, de la exponate din Antichitate până la obiecte de artă modernă. Madonna Litta, lucrare celebră, atribuită lui Leonardo da Vinci, este una dintre atracțiile de le Ermitaj.

937 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.