Dreptul Simeon şi proorociţa Ana

Sfântul zilei

3 februarie 2013

3:00

Scris de: and

Puţine sunt datele şi legendele păstrate despre ei în Sinaxar. Înţelept şi iscusit în ale Scripturii, după cum se povesteşte în Evanghelii, Simeon a primit vizita îngerului tocmai când se îndoia de neprihănita zămislire a lui Iisus şi aşa a devenit vrednic, trăind în rugăciune. Hagiografia spune că a trăit peste trei sute de ani, aşa cum Sfântul Duh îi vestise că nu va muri decât după ce îl va vedea pe Hristos întrupat în om.

Ana proorociţa era fiica lui Fanuil, din neamul lui Aşer. Rămânând văduvă, a urmat calea dreptei credinţe, în rugăciune şi post. Şi L-a văzut pe Domnul la 40 de zile de la Naşterea Lui în trup. Şi astfel i-a proorocit: Acest prunc este Domnul, Cel ce a întărit cerul şi pământul; Acesta este Hristos, despre Care au proorocit toţi proorocii. Deci, făcându-se acestora astăzi pomenire, însemnăm şi propovăduim pogorârea şi iubirea de oameni pe care a făcut-o pentru noi Dumnezeu.

735 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.