Dumnezeu… ciudat….

Exercițiu de gândire

13 aprilie 2013

1:00

Scris de:

Mark TwainTrăim în era vitezei. Suntem oamenii informației și, adesea, victimele ei. Fără gândire, informația nu poate duce la cunoaștere. Fără cunoaștere, suntem neputincioși.

Zi de zi, cotidianul Epoca.ro își invită cititorii la un exercițiu de gândire, pornind de la o opinie pe o temă de actualitate, exprimată de o personalitate a timpului nostru sau de un gânditor din vremuri apuse.

„Ciudat… un Dumnezeu care ar fi putut să creeze cu aceeaşi uşurinţă copii buni sau copii răi a preferat să creeze copii răi; care i-a făcut să-şi preţuiască viaţa amară şi totuşi le-a scurtat-o cu zgârcenie; a vorbit despre Legi de Aur şi iertare înmulţită de şaptezeci şi şapte de ori, şi totuşi a inventat Iadul; care vorbeşte altor oameni despre morală, dar nu are însuşi niciuna; pe care-l supără delictele, dar le comite pe toate; care a creat omul fără să i-o ceară nimeni, pentru ca apoi să încerce să arunce responsabilitatea pentru acţiunile omului asupra omului, în loc s-o pună acolo unde trebuie, asupra sa; şi care, în final, cu o obtuzitate, la urma urmelor, divină, îşi invită bietul sclav năpăstuit să-l venereze!“

(Mark Twain)

Etichete: ,
1474 vizualizari


Un comentariu

  1. nadia nitov spune:

    de aia eu cred in dumnezeul energie si univers nu in nenea suparat etern ca-mi numara dumicatii si glumele! asta e inventat de popi pentru a se umple de bani si de frica prostilor. dumnezeu exista dar nu sta nici pe nori nu are nici rai si nici iad. daca exista, totusi, un iad e clar ca lumina zilei ca e pe pamant, acum si aici. cred ca twain a scris o nuvela incredibila despre niste copii care intalnesc niste ingeri. din pacate nu mai stiu cum se numea dar concluzia era ca ingerii neavand sentimente erau cruzi si rezolvau cererile copiilor intr-un mod inimaginabil pentru bietii copii.m-a marcat nuvela si am citit-o cu vreo 30 de ani in urma…

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.