Erasmus, prima generație de tineri europeni

Exercițiu de gândire

19 aprilie 2013

1:00

Scris de:

Umberto EcoTrăim în era vitezei. Suntem oamenii informației și, adesea, victimele ei. Fără gândire, informația nu poate duce la cunoaștere. Fără cunoaștere, suntem neputincioși.

Zi de zi, cotidianul Epoca.ro își invită cititorii la un exercițiu de gândire, pornind de la o opinie pe o temă de actualitate, exprimată de o personalitate a timpului nostru sau de un gânditor din vremuri apuse.

„Programul universitar Erasmus abia e menţionat în secţiunile de afaceri ale ziarelor, deşi Erasmus a creat prima generaţie de tineri europeni. Eu o numesc “revoluţie sexuală”: un tânăr bărbat catalan întâlneşte o fată flamandă, se îndrăgostesc, se căsătoresc şi devin europeni, ca şi copiii lor. Ideea Erasmus ar trebui să fie obligatorie, nu doar pentru studenţi, dar şi pentru şoferi de taxi, instalatori şi alte categorii de muncitori. Prin asta, vreau să spun că ei au nevoie să petreacă timp în alte ţări din Uniunea Europeană, aşa s-ar integra.“

(Umberto Eco)

 

Etichete: ,
1375 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.