Frica blochează creșterea

Exercițiu de gândire

14 ianuarie 2013

10:34

Scris de: and

Bertrand RussellTrăim în era vitezei. Suntem oamenii informației și, adesea, victimele ei. Fără gândire, informația nu poate duce la cunoaștere. Fără cunoaștere, suntem neputincioși.

Zi de zi, cotidianul Epoca.ro își invită cititorii la un exercițiu de gândire, pornind de la o opinie pe o temă de actualitate, exprimată de o personalitate a timpului nostru sau de un gânditor din vremuri apuse.

„Frica de opinia publică, aidoma  oricărei alte frici, este apăsătoare și blochează creșterea. Este greu să dobândești cât de cât o statură dacă acest gen de frică rămâne puternic și este cu neputință să câștigi acea libertate de spirit în care constă adevărata fericire, căci pentru fericire este esențial ca modul nostru de viață să izvorască din propriile noastre impulsuri profunde, și nu din gusturile și dorințele accidentale ale celor care din întâmplare ne sunt vecini sau chiar rude“.

(Bertrand Russell, „În căutarea fericirii“)

831 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.