Frontiere „inteligente” pentru Schengen

Epoca in cinci stiri

1 martie 2013

13:01

Scris de: and

Pentru a face “inteligente” frontierele externe ale spaţiului Schengen, se preconizează două măsuri. Cea dintâi prevede aplicarea unui program de înregistrare a călătorilor, în timp ce a doua vizează implementarea unui sistem de intrare şi ieşire.

Programul de înregistrare prevede eliberarea unei cartele computerizate ce le va permite călătorilor să treacă o barieră electronică în aeroporturile din ţările UE, în așa fel încât trecerea frontierei să se poată efectua în câteva secunde. La rândul său, sistemul de intrare şi ieşire va acoperi o breşă în sistemul european, incapabil în prezent să urmărească mişcările străinilor intraţi cu viză şi plecările lor din UE.

Dispozitivul va înregistra data şi locul de intrare şi ieşire a cetăţenilor din ţări terţe care se deplasează în UE, calculând automat durata şederii autorizate, înlocuind astfel sistemul manual actual, şi va avertiza autorităţile naţionale când, la data expirării acestei durate, o fişă de intrare/ieşire nu va include date privind ieşirea.

843 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.