Găsirea Sfintei Cruci

Sfântul zilei

6 martie 2013

9:16

Scris de: and

Calendarul creştin ortodox pomeneşte la data de 6 martie găsirea Sfintei Cruci şi a sfintelor piroane ale Mântuitorului Iisus Hristos. Pe când se aflau la începutul domniei, împăratul Constantin, primul împărat roman creştin, şi mama sa, împărăteasa Elena, au hotărât să reclădească  Ierusalimul şi să ridice o biserică pe locul unde Mântuitorul a pătimit şi s-a înălţat la Cer. Pentru asta, împărăteasa a luat mult aur cu ea şi a pornit la drum. Fiul ei, împăratul Constantin, a trimis o scrisoare către Patriarhul Macarie, cerându-i s-o ajute la îndeplinire. Ajunsă la Ierusalim, împărăteasa Elena a dărâmat toate templele păgâne şi a sfinţit locurile pângărite. În dorinţa de a găsi Crucea pe care Hristos a fost răstignit, a început să cerceteze evrei şi creştini cu speranţa că în cele din urmă o va afla.

Într-un târziu, un evreu în vârstă, pe nume Iuda, i-a arătat unde să caute, spunându-i că este îngropată în spatele templului lui Venus. Săpând, din porunca împărătesei, oamenii au găsit Golgota şi mormântul lui Iisus. Nu departe de ele, s-au mai găsit trei cruci, o scândură cu inscripţia lui Pilat, guvernatorul Iudeei în timpul căruia a fost răstignit Fiul Domnului şi patru piroane ce străpunseseră atunci trupul Lui. Pentru a şti care din cruci este cea adevărată, Patriarhul Macarie a aşezat pe rând, pe fiecare din ele, un mort care tocmai atunci se întâmpla să fie dus la groapă. Când a fost aşezat pe Crucea Sfântă, cel mort a înviat. Astfel, împărăteasa şi împreună cu ea tot poporul, au ştiut care este Crucea cea adevărată.

4547 vizualizari


Un comentariu

  1. stanciulescu spune:

    Daca prin cuvintele mele pacatuiesc cu ceva ma rog la BUNUL DUMNEZEU sa ma ierte. Si apostolul Toma nu a crezut pina ce nu a vazut urmele ranilor Domnului nostrum Isus Cristos.Sigur ca de nu vreau sa vad crucea pe care a fost rastignit si cred ca ea ar fi putut rezista in pamint peste tre sute de ani dar crucile tilharilor de ce au rezistat atita timp? Astept cu rabdare si smereni un argument care sa-mi spulbere aceasta nedumerite. Dumnezeu sa ne ajute. Cred Doamne ajuta necredintei nele

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.