Homosexualii protestează la Vatican

Special

19 decembrie 2012

13:03

Scris de:

Homosexuali VaticanUn grup de activiști dedicați cauzei minorităților sexuale au organizat ieri un protest în Piața Catedralei Sf. Petru de la Roma, anunță cotidianul „The Indepedent.

De scurtă durată și de mică amploare, demonstrația a fost o reacție la cuvintele adresate de papa Benedict al XVI-lea în timpul discursului către credincioși pe care-l susține în fiecare săptămână. În mesajul transmis anual pentru ziua de 1 ianuari, Ziua Păcii, suveranul pontif a afirmat că „avortul și căsătoria între persoane de același sex reprezintă o amenințare la adresa păcii” și a îndemnat la „încurajarea structurii firești a căsătoriei,  uniune între un bărbat și o femeie”.

Protestarii strânși ieri la Roma au etalat pancarte scrise în mai multe limbi, cu sloganuri care pledau pentru toleranța față de uniunea între persoane de același sex. „Căsătorie pentru toți” și „Homofobia înseamnă moarte”, au scandat ei, susținând că fiecare ființă umană este liberă să ia în căsătorie orice persoană majoră își dă consimțământul. „Relațiile homosexuale nu amenință pacea. Armele amenință pacea”, au susținut ei.

Potrivit unui jurnalist de la Associated Press, martor la eveniment, poliția a înșfăcat pancartele câtorva dintre protestatari. De asemenea, unor matori oculari au povestit că forțele de ordine au încercat să le împiedice accesul în Piața Catedralei Sf. Petru, unde mii de credincioși erau adunați la rugăciune.

Fără a se solda cu incidente, protestul a avut în momentul în care mii de francezi se pregăteau să iasă în stradă pentru a-și exprima acordul cu propunerea guvernului de legalizare a căsătoriei între homosexuali, propunere care întâmpină o opoziție acerbă din rândurile dreptei, ale clerului romano-catolic și ale altor lideri religioși.

 

 

 

 

 

1061 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.