„In gay we trust”, în timp ce Papa rostea rugăciunea Angelus

În lume

14 ianuarie 2013

13:50

Scris de: and

Ieri, în timp ce Papa rostea rugăciunea Angelus, în Piaţa san Pietro din Roma, patru militante ale mişcării Femen, în favoarea drepturilor femeilor şi homosexualilor, s-au dezbrăcat în semn de protest.

Aşezate undeva în apropierea Pomului de Crăciun în piaţa din faţa bazilicii San Pietro, cele patru au început să-şi scoată hainele imediat ce Papa a apărut la fereastră pentru Angelus, lăsându-şi la vedere mesajele scrise pe corp: „In gay we trust”, o aluzie directă la „In God we trust”.

Mişcarea Femen este cunoscută din 2010 pentru acţiunile de aceste gen ale membrelor sale în Rusia, Ucraina sau chiar Londra. În septembrie, ele au instalat la Paris „primul centru de formare” pentru „noul feminism”, militând pentru democraţie şi împotriva corupţiei.

Pe de altă parte, o organizaţie care se declară „independentă, apolitică şi aconfesională” a făcut apel la o manifestaţie în cursul după-amiezii în faţa Palatului Farnese din Roma, ambasada Franţei în Italia, „pentru apărarea familiei naturale formate dintr-un bărbat şi o femeie”.

În acelaşi timp, la Paris, a avut loc ieri, o manifestaţie de amploare împotriva proiectului Guvernului socialist francez de legalizare a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, la apelul unui colectiv susţinut de Biserica Catolică şi de opoziţia de dreapta. 800.000 de persoane au fost anunţate de organizatori că ar fi luat parte ieri la mitingul care a pornit de la picioarele Tour Eiffel.

Parlamentul va examina, începând cu 29 ianuarie, proiectul de lege privind deschiderea căsătoriilor şi adopţiilor pentru cuplurile homosexuale, iar pe 27 ianuarie o manifestaţie de susţinere a acestei reforme este anunţată pe străzile Parisului.

Etichete: ,
902 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.