Interdicţia cabrează puterea spiritului

Exercițiu de gândire

26 ianuarie 2013

10:21

Scris de: and

Trăim în era vitezei. Suntem oamenii informației și, adesea, victimele ei. Fără gândire, informația nu poate duce la cunoaștere. Fără cunoaștere, suntem neputincioși.

Zi de zi, cotidianul Epoca.ro își invită cititorii la un exercițiu de gândire, pornind de la o opinie pe o temă de actualitate, exprimată de o personalitate a timpului nostru sau de un gânditor din vremuri apuse.

Creştinismul nu scoate pe om din viaţă, nu-l ridică peste pământ. Îl învaţă să sfinţească viaţa pământească. De aci bucuria şi libertatea. De ce toţi văd în Biserică o constrângere? Poate n-o cunosc. Oare Logica nu e o constrângere? Aşa o văd şi pe a Bisericii. Interdicţiile inventate de oameni mă lasă rece. Dar de unde încep acestea? De unde ştiu că trebuie să mă supun? Mă refer la Evanghelie. Şi dogmele le ascult fiindcă, deşi făcute de oameni, sunt sigură ca au lucrat spiritual şi constat în efectul aplicării lor o mare putere. Comprehensiunea aduce multiplicarea durerii. Interdicţia cabrează puterea duhului. Valoarea pozitivă a opoziţiei.

Alice Voinescu, Jurnal

 

1039 vizualizari


Un comentariu

  1. nadia nitov spune:

    eu respect cele 10 porunci. si niciuna nu-mi spune ca n-am voie sa fiu ingropata intr-un cimitir particular! biserica nu-i sinonima cu Biblia. scuze!

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.