Isidor Pelusiotul

Sfântul zilei

4 februarie 2013

1:34

Scris de: and

Venit pe lume la Alexandria, în anul 360, Isidor a ales să se îndepărteze de viața lumească și să apropie de învățătura creștină, drept pentru care a mers în pustie de la o vârstă fragedă. Acolo s-a nevoit ca preot, într-o mănăstire din apropierea orașului Pelusa, de unde și numele său bisericesc.

Exemplu de virtute și credință, Isidor alina suferințele oamenilor, îndemnându-i să creadă că Dumnezeu este izbăvitorul tuturor. După trecerea sa la cele veșnice, petrecută cândva între anul 435 și anul 440, au fost scoase la lumină epistolele sale ascetice, peste două mii la număr, precum și scrierile dogmatice. Însă cele mai importante sunt, potrivit teologilor, scrisorile sale exegetice, în care ascetul, admirator al Sf. Ioan Gură de Aur, se ridica împotriva exegezei arbitrare.

769 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.