„Lui Sorin Oprescu nu-i trece prin cap”

Politic

21 ianuarie 2013

11:20

Scris de: and

Deşi mai e un an până la alegerile prezidenţiale, din 2014, cărţile încep să fie făcute încă de pe acum. Campania electorală pluteşte în aer. Întrebat, ieri, la Antena3, dacă va candida la Preşedinţie, actualul primar general al Bucureştiului, a răspuns râzând: „Lui Sorin Oprescu nu-i trece prin cap.”

Îl interesează în primul rând să continue şi să ducă la bun sfârşit proiectele pentru Capitală, a mai declarat el. „Lui Sorin Oprescu nu îi trece prin cap. Îi trece prin cap să continue proiectele pentru Bucureşti”. De ce a ales să vorbească despre sine la persoana a III-a şi să nu-şi asume un răspuns direct, la persoana I? Glumă sau o mică strategie, care să-i lase, poate, la un moment dat loc de întors, deşi în politica românească nu mai e nevoie de mult să umbli cu mănuşi, iar răzgândirea e la ordinea zilei. Ce-ai spus azi nu mai e valabil mâine şi oricum, „nuanţele” din spatele cuvintelor politicienilor sunt de multe ori mai „bogate” decât în poezia lui Eminescu, dacă e să te iei după declaraţiile lor halucinante, prin care neagă azi ce-au spus ieri şi o întorc ca la Ploieşti…

Dar umorul lui Oprescu merge mai departe: „«Dom’le, nu am de gând să mă însor», i-am zis”, spune acelaşi primar, explicând că premierul l-a întrebat ce planuri are, fără să spună clar dacă Victor Ponta i-a sugerat să se întoarcă în PSD…

Iar în ceea ce priveşte pactul de coabitare dintre premier şi preşedintele, Oprescu a răspuns în acelaşi spirit: „Părerea mea este că a făcut bine, dar şi premierul ştie că pactul nu funcţionează”.

1074 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.