Medalion de familie – Aleksei Gherman, la Bucureşti

Cultură

23 ianuarie 2013

11:20

Scris de: and

Aleksei Gherman Junior, reprezentant al noului val al cinematografiei ruseşti şi fiul regizorului Aleksei Gherman Senior, va fi prezent la Bucureşti în perioada 11 -14 februarie, când va susţine şi un master-class la UNATC.

Primul său lung metraj, „The Last Train/Ultimul tren”, obţine premiul „Luigi De Laurentiis” la Festivalul Internațional de Film de la Veneția , „Amnesty International – DOEN Award / Premiul Aministiei”, la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, Premiul FIPRESCI și Golden Alexander la Festivalul Internațional de Film de la Thessaloniki. Cel de-al doilea lung metraj, “Garpastum”,  un alt succes al tânărului regizor rus, este nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Veneția și câștigă Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia. „Soldatul de hârtie” obține Premiul pentru Cea Mai Bună Regie/Leul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Veneția.

La Bucureşti, „Paper Soldier” va deschide evenimentul „Aleksei Gherman – Medalion de familie”, în prezența lui Aleksei Gherman Junior pe 11 februarie, ora 19:00 la Cinema Studio. În cadrul acestui eveniment, Aleksei Gherman Junior va prezenta filmele tatălui său, considerat de către critici „guru cinematografului rus, o legendă vie, cel mai important cineast rus după Tarkovski sau chiar mai important decât acesta şi mai interesant”. Unul dintre filmele în regia lui Aleksei Gherman Senior care va putea fi văzut la București este „Prietenul Meu Ivan Lapsin”, se arată într-un comunicat de presă.

 

828 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.