Mucenicul Sava Stratilatul

Sfântul zilei

24 aprilie 2013

1:00

Scris de:

Sava StratilatulTrăitor în vremea împăratului Aurelian la Roma, Sava se trăgea din neamul goților și conducea oastea. Om al lui credinței în Hristos, se îngrijea de sfinții azvârliți în temnițe. Iubirea de Dumnezeu și curăția în care-și ducea zilele i-au dat puteri să alunge duhurile rele din preajma semenilor săi.

Dar împăratul și ai lui au prins veste că Sava este creștin, iar el a mărturisit, așa că a pătimit și a fost torturat, îndurând toate chinurile cu putere de la Dumnezeu. Șaptezeci de păgâni au ales datorită lui credința în Dumnezeu și li s-au tăiat capetele.

Sava a fost hărăzit cu puteri de la Domnul și a rezistat la toate suferințele. Văzând aceasta, păgânii l-au azvârlit în apă și astfel credinciosul s-a alăturat mucenicilor lui Hristos. Însemnat de Dumnezeu din cer, trupul lui a primit simbolurile sfințeniei: păr și barbă ca de aur și privire neînfricată.

1393 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.