Mucenicul Simeon și însoțitorii săi

Sfântul zilei

17 aprilie 2013

1:00

Scris de:

17SfantulPe vremea când țara Persidei era ocârmuită de Sapor, împăratul a primit veste că Simeon, arhiereu al creștinilor, refuză a se supune împărăției și a oferi dajdie, preferând să-și dea viața pentru credința în Hristos, alături de alții care se închină la același Dumnezeu.

Împăratul s-a înfuriat auzind de supusul neascultător și a poruncit ca Simeon să fie pus în lanțuri și întemnițat. Dar puterea credinței sale a făcut ca sfântul să-l aducă pe drumul cel bun pe Gotazat, un om care fusese creștin, dar, de frică împăratului, se închinase soarelui, asemenea perșilor. Numai că după aceea împăratul, pe care acesta îl crescuse de mic, a poruncit să i se taie capul, soartă aprigă pe care Simeon o dorea de la Domnul.

Iar Dumnezeu a făcut astfel încât să-i împlinească dorința. Simeon și cei de-o credință cu el au fost uciși. Fusis, îngrijitorul palatului, i-a îmbărbătat în ultimele clipe de viață pământească și, când împăratul i-a cerut socoteală, a recunoscut că este creștin. Pentru mărturisirea lui a fost jupuit și a pierit în chinuri.

1277 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.