Mucenițele fecioare Irina, Agapi și Hionia

Sfântul zilei

16 aprilie 2013

1:03

Scris de:

Irina-Agapi-HioniaIrina, Agapi şi Hionia erau trei surori, povestește Sinaxarul. Ele veniseră pe lume într-o familie înstărită și puternică din Tesalonic. Lângă casa lor locuia Zoil, robul Domnului, și lui i s-a arătat Hrisogon în vis. L-a vestit astfel că sfânta Anastasia va lupta cu cele trei surori și cu dânsul spre a urma calea muceniciei.

Sinaxarul spune mai departe povestea, care nu s-a păstrat în amănunt: Dacă a aflat acestea, a urmat sfânta după Zoil, şi a intrat la sfinte, şi le-a sărutat; şi le slujea apoi. Aflând aceasta Diocleţian a trimis de le-a adus şi le-a dat pe seama domnului ţării de le-a chinuit şi iarăşi au fost date pe seama altui domn, anume Sisinic, care pe Agapi şi pe Hionia le-a ars în foc, iar sfintei Irina, unul din slujitori întinzându-şi arcul şi săgetând-o, i-a adus sfârşitul.

1032 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.