Noroc cu băiatul „înjunghiat“!

Social

22 ianuarie 2013

9:36

Scris de: and

N-a fost înjunghiat, ci zgâriat. Elev e, dar nu era în timpul orelor de curs când a pățit-o. Și n-a pățit-o în incinta școlii, ci în afara ei.

Dar nu-i nimic. Șefii redactorilor de știri își freacă mâinile de bucurie. La porunca lor, televiziunile și publicațiile în print și online informează populația după cum urmează: Un elev a fost înjunghiat în apropierea unei școli din cartierul bucureștean Ferentari. Incidentul s-a petrecut lângă școala 148, situată în sectorul 5 al Capitalei. Elevul era în clasa a șasea și a fost înjunghiat în picior, transmite Realitatea TV. Copilul a fost dus la spitalul Marie Curie din Capitală, iar starea acestuia nu este gravă. Potrivit purtătorului de cuvânt al SMURD București, elevul s-a prezentat la unitatea medicală cu o plagă superficială la un picior.

Iată nenorocirea, dezastrul, catastrofa, calamitatea petrecută ieri în urbea lui Bucur. Telespectatorul este oripilat. Citorul de știri, așijderea. Ce se întâmplă, doamnelor și domnilor? În ce țară trăim? Ne înjunghiem la drumul mare? Cum e posibil așa ceva? Să luăm atitudine, deci. Hai poftim la emisiune: un psiholog (care răspunde primul la telefon), cineva de la Inspectoratul școlar prin telefon, cineva de la poliție în direct prin telefon, bașca un comentator-doi (cine e liber și poate ajunge iute în studio, cam ăsta e criteriul).

Golanașul zgâriat care a prilejuit născocirea unei știri e bine-mersi, după o ceartă între băieți răi, iscată de o jună cu nuri. N-a pățit nimicuța, s-a jucat de-a războinicul cu unul de teapa lui. Atât și nimic mai mult. Se întâmplă zilnic în mai toate școlile din orașe, nu de la sat. De altfel, acolo școala a rămas doar un cuvânt. Dar vrem rating – adică sânge și sex. Așa că, dacă nu sunt știri adevărate, ele trebuie inventate. Noroc cu băiatul care s-a luat la harță – zicem că a fost înjunghiat și dăm o știre. Ce s-ar fi făcut redacțiile fără mana asta cerească, picată chiar luni, după o săptămână în care n-au reușit deloc să scurme printre cearșafurile Andreei Marin? Ghinion cu divorțul, noroc cu zgârietura.

Televiziunile pierd audiență, ziarele pierd cumpărători, website-urile lor pierd utilizatori. Șefii sunt disperați. Între țigară și cafea, cafea și țigară, ședință, ședință, ședință, ședință…, email, email, email, email…., nu mai au timp de lucru real. Ei coordonează, nu lucrează. Dar tot se milostivesc de sărmanul sclav care trebuie să dea articole care fac accesări și-l învață meserie. Îi vând un pont: „înjunghiat“, nu „zgâriat“. Și știrea-i gata. Așa viziune, așa știre. Așa șef, așa produs. Așa produs, așa public. Sau așa public, așa produs?

1058 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.