O fată ca mine este un lucru excepțional

16 martie 2013

1:00

Scris de:

Jeni ActerianTrăim în era vitezei. Suntem oamenii informației și, adesea, victimele ei. Fără gândire, informația nu poate duce la cunoaștere. Fără cunoaștere, suntem neputincioși.

Zi de zi, cotidianul Epoca.ro își invită cititorii la un exercițiu de gândire, pornind de la o opinie pe o temă de actualitate, exprimată de o personalitate a timpului nostru sau de un gânditor din vremuri apuse.

„N-are nici un sens să fac neliniști și drame pe faptul că un copilandru oarecare n-a avut adâncime și sensibilitate suficientă să vadă ce lucru excepțional i-a scos viața și întâmplarea în cale. Pentru că o fată ca mine este un lucru excepțional. Sunt un om prea nenorocit și simplu ca să fiu modestă nelalocul meu. Am refuzat veșnic promiscuitatea și m-am pastrat om întreg, curat și clar. [...] Nu vreau recompense pentru asta, dar de ce să mi se dea întruna la cap pentru că nu sunt lichea, pentru că am simțul onoarei, pentru că sunt dreaptă, leală, puțin idealistă și copilaros de romantică? Nu este de ajuns că sufăr chinurile iadului necrezând în nimic, având panica morții, a descompunerii, a neantului? Trebuie să sufăr și din ratarile astea cotidiene?“

(Jeni Acterian, „Jurnalul unei fete greu de mulțumit“)

481 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.