Părintele Teodor Trihina

Sfântul zilei

20 aprilie 2013

1:01

Scris de:

20SfantulAcest credincios al Domnului prăznuit la 20 aprilie de Biserică a venit pe lume într-o familie înstărită din orașul Sfântului Constantin și i se spunea Teodor Trihina (Părosul). Dar nu va trece mult și va hotărî să-și lase părinții, avuția și toate cele lumești, să plece la o mănăstire și să se facă monah.

Acolo avea să se nevoiască, să ducă un trai aspru. În Viețile sfinților se povestește că era slab și avea chip de mort, noaptea petrecându-și-o în rugăciune și luptându-se cu gerul, căci purta numai o haină de păr, motiv pentru care i se spunea Părosul. Mai târziu, mănăstirea în care viețuia sa va numi, și ea, Trihina.

Dumnezeu i-a dăruit Sfântului Teodor putere asupra diavolilor și acesta a făcut multe minuni înainte de a pleca la Domnul. Și după trecerea la cele veșnice avea să săvârșească minuni. Din moaștele lui sfinte izvora mir tămăduitor și parfumat, care vindeca bolile și gonea duhurile rele.

1366 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.