Pascal Bruckner vine la premiera „Hoţilor de frumuseţe”

Cultură

24 ianuarie 2013

10:51

Scris de: and

Pe 25 şi 26 ianuarie, la Teatrul Evreiesc din Bucureşti va avea loc o premieră absolută: pentru prima dată în lume se realizează un spectacol de teatru după celebrul roman al lui Pascal Bruckner, „Hoţii de frumuseţe”. Premiera oficială va avea două reprezentaţii, în prezenţa autorului: 25 ianuarie, ora 20 şi 26 ianuarie, ora 18.30. Regia spectacolului şi dramatizarea sunt semnate de Chris Simion, iar din distribuţie fac parte Florin Zamfirescu, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu, Ştefana Samfira, Radu Micu, Ionuţ Niculae. „Povestea hoţilor de frumuseţe este povestea faptelor noastre, a fricilor, a frustrărilor, povestea a ceea ce simţim, a ceea ce  înţelegem”, declara Chris Simion, înainte de premieră.

„Scenografia aduce o inovaţie pentru teatrul din România. Este primul spectacol de teatru realizat pe o scenă românească unde o mare parte din decor este virtual, creat 3D şi redat de o tehnologie de ultimă generaţie asigurată de 360 Revolution. Pe scurt… primul spectacol unde decorul intră pe un CD”, se anunţă într-un comunicat de presă al Companiei D’AYA, producătorul spectacolului.

Despre Chris Simion, scriitorul Pascal Bruckner spunea: „Chris este un regizor cu talent şi cu intuiţie. Ştie mereu să extragă din romanele pe care le montează ceea ce este necesar pentru sufletul omului contemporan. Îi sunt alături de 14 ani, de când a montat Copilul Divin. Am încredere în ceea ce simte şi în ceea ce vede într-un text şi asta îmi garantează succesul spectacolelor ei. Îi ţin pumnii pentru Hoţii de frumuseţe pentru că este un proiect la care lucrează de 8 ani şi ştiu cât de important este pentru un creator să primească răspunsul pe care îl aşteaptă din partea publicului său.”

787 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.