Politica românească. Încercare de teatru absurd în replici concrete

Politic Special

27 februarie 2013

11:56

Scris de: and

Problema Schengen. A adera sau a nu adera? Aceasta e întrebarea. Scrisoarea e cu „andrisant” cunoscut sau nu? Cine vrea și cine nu vrea. Cine „a muncit” pe brânci pentru România și cine „trage foloase”. Uite numirea, nu e numirea, uite funcția, uite revocarea. Uite-l pe Fenechiu, noaptea, nu mai e Fenechiu, dimineața?… Joaca de-a băieții mari din politica românească. Cuvinte cheie: „eforturi”, „cauză”, „România” (cum să nu te gândești la „țărișoara mea”!), „obiective” (evident, naționale), „justiție”, „minciună” (neapărat!), „interes” (al țării, firește, doar nu al vorbitorului!). Încercare de teatru absurd în replici concrete! Recunoașteți autorii!

„Am făcut şi facem toate eforturile pentru a pleda această cauză, fiecare se ocupă deci cu ce ştie, cu ce doreşte să facă şi cu ce consideră că e necesar pentru România în acest moment să facă”. Clar pe față!

„Obligaţia mea este de a merge mai departe, de a îndeplini obiectivele naţionale.” Avea cineva vreo îndoială?

„Aş vrea ca Guvernul să valorifice unul dintre succesele consistente ale ultimului Consiliu legat de faptul că a fost însărcinată comisia să ia măsurile necesare pentru ca anul acesta să nu aibă loc alte dezangajări.” No comment.

„Îţi trebuie justiţie ca să ai acces la Schengen. Deci, nu ştiu de ce fac ochii mari când le spui: uitaţi-vă şi la MCV, chiar dacă nu îi recunoaştem interconexiunea. Minciuna trebuie să înceteze.” Minciuna lor, se subînțelege…

„Acelaşi personaj incapabil să intre în rolul de preşedinte al României, acelaşi intrigant politic pe care îl cunoaştem. În vreme ce domnia sa construieşte false motive, construieşte false acuzaţii la adresa premierului, la adresa USL, la adresa mea, în ce mă priveşte şi eu, ca şi premierul, încercăm să facem ceea ce e de datoria noastră şi stă în puterea noastră să facem pentru interesul României.” Sacrificiu de sine mai ceva ca la Ana lui Manole. Plus modestie cât cuprinde, dublată de dăruire.

„Spre deosebire de preşedinte, eu am treabă”! Să ne riscăm și să întrebăm ce fel de „treabă”…?

„Nu poţi să spui despre Monica Macovei că este un om plătit din altă parte. Probabil că domnul prim-ministru crede că e la fel ca Fenechiu. Vă garantez că Monica Macovei nu este un om care să poate fi condus, de nimeni, cu atât mai puţin pe bani”. Păi dacă ne garantează… N-aveți cumva încredere în garanția  domniei sale? A spus vreodată ceva și nu s-a ținut de cuvânt? Cum să nu-l crezi?

„Calomniile, acuzaţiile domnului Băsescu din nou, din punctul meu de vedere nu merită răspuns, iar în legătură cu scrisoarea, repet şi acum câteva lucruri foarte clare…” Nici nu mai contează ce, importantă e scrisoarea!

„Primul-ministru al Danemarcei a spus foarte sigur că susţine itnrarea noatră în Schengen…”. Ceva e putred în Danemarca!

„Interesele de partid nu pot fi puse deasupra intereselor naţionale.” Corect! De la Caragiale citire. Dar cine o spune?!

„Mă aflu în funcţia de prim-ministru pentru a face ceea ce presupune această funcţie. Eu sunt cu munca preşedintele Băsescu este cu băgat strâmbe.” Bine că muncește cineva în România!

„Mi-aş dori ca cei ce guvernează să se fi bătut pentru ţară cum m-am bătut eu…” Ei, de asta ce mai spuneți? Omul s-o fi ales cu vănătăi zdravene… De-asta o ducem atât de bine azi!

Și spectacolul ar putea continua la nesfârșit! Cine să mai aibă nevoie de teatru?

1767 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.