Preacuvioasa maică Xenia

Sfântul zilei

24 ianuarie 2013

1:09

Scris de:

Preacuvioasa maica XeniaPomenită de calendarul ortodox în ziua de 24 ianuarie, Sfânta Xenia a venit pe lume într-o familie bună din cetatea Romei. Dar chiar în prag de nuntă tânăra fecioară a fugit dintre oaspeți, împreună cu două dintre slujitoarele ei, plecând din oraș spre alte zări.

În trecere prin Alexandria, a ajuns în Ostrovul Cos, spun hagiogragii. Ieromonahul Pavel a povățuit-o să aleagă viața monahală, așa că Xenia a rămas în Milassa din Careia, unde și-a clădit bisericuță închinată Sfântului Ștefan. Acolo și-a dus zilele în rugăciune, pătimind alături de alte maici, arătându-și vrednicia și despărțirea de tot ce e lumesc.

După ce a trecut la cele veșnice, la amiază s-a arătat pe cer o cruce de stele, povestește legenda, în semn de recunoaștere pentru credința ei, cununa dispărând de pe bolta cerească după ce sfânta a fost îngropată.

936 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.