Preacuviosul Benedict de Nursia

Sfântul zilei

14 martie 2013

9:07

Scris de:

benedictS-a născut în Nursia, în anul 480, într-o familie de nobili romani, cu credință în Dumnezeu. Numele lui (în latină, Benedictus) se traduce în românește prin binecuvântatul). Se zice că a mai avut o soră geamănă pe care o chema Scholastica. Din tinerețe, Sfântul Benedict și-a părăsit părinții, casa și averea și plecând din Roma, unde trăise până atunci, s-a retras într-o peșteră împreună cu doica lui.

Ducând un trai evlavios, a dobândit de la Cel de Sus puterea de a vindeca și a face minuni. Astfel, a readus la viață pe cei morți și a proorocit întâmplări ce aveau să se petreacă. De asemenea, a vorbit despre moartea sa, pe care a văzut-o cu ochii minții, celor din jur și celor aflați departe, pe care i-a înștiințat prin diferite semne. Astfel, cu câteva zile înainte de a muri a cerut să i se sape o groapă în care așezându-se a fost cuprins de febră, stare în care s-a aflat timp de șase zile. După asta, ajutat de ucenicii săi, a fost dus în chilie și împărtășindu-se, a închis ochii, iar sufletul său s-a ridicat la Cer.

În vremea asta, doi călugări aflați departe unul de celălalt, au avut aceeași viziune prin care au aflat că preacuviosul s-a stins din viață. Se făcea că pe drumul care se întindea de la chilia Sfântului până la Cer, suiau  oameni cu torțe aprinse în mână, iar în mijlocul lor, un bărbat, în veșminte alese, le spunea celor din jur că, pe acest drum, preacuviosul Benedict va urca, spre a-și afla liniștea lângă Cel pe care L-a iubit și slujit.

730 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.