Profesoară-hoață, profesori fraieriți, copii violați și copii la sex în WC

Special

4 februarie 2013

11:11

Scris de: and

Câteva studente ale Universității Hyperion au depus plângere împotriva unei profesoare care le-ar fi firat banii din geantă când au ieșit în sala de curs. La universitatea din Târgoviște, profesorii au dat în judecată instituția pentru o restanță de plată și acum universitatea este executată silit. Poliția a arestat-o pe mama unei fete de 13 ani, care și-a obligat copila să facă sex cu tatăl vitreg și a tras-o în peste 300 de poze în timpul acțiunii. La nu știu ce liceu din nu știu ce localitate doi elevi de clasa a IX-a au încins o partidă de sex în toaleta școlii și un coleg șugubăț i-a dat de gol, așa că e zarvă mare. În sfârșit, se întâmplă ceva în oraș! Hai că dăm și la televizor!

Acestea sunt știrile interne rulate la jurnalele de știri pe posturile de actualitate. Descurajant, degradant, plictisitor. Ce mai e profesorul, ce mai e elevul? Carne de tun pentru o societate care nu pricepe nimic și nici nu se străduiește. Carne de tun pentru mintea pervertită a privitorului la televizor. Pe scurt, carne de tun. Profesori-hoți, savanți nemâncați, care-și așteaptă la nesfârșit remunerația, copii violați sau adolescenți care fac sex la liceu sunt o grămadă în literatura de ficțiune. Sunt o grămadă și în viața reală și nu de azi, de ieri. Dintotdeauna. Cine crede că acestea sunt întâmplări are vremurilor noastre, dă dovadă de incultură și atât.

Ceea ce nu înseamnă că în societatea secolului XXI întâmplările semnalate nu trebuie puse în discuție, ocolind generalizările care deformează substanța. Așadar, ce faci cu profesoara-hoață? Sigur, salariul de universitar e batjocoritor, dar asta nu înseamnă că trebuie să furi. Profesorii de la universitatea din Târgoviște își așteaptă banii. Statul i-a dat, dar n-au ajuns la ei, că rectorul i-a folosit la altceva. Deh, nici rectorii nu mai sunt ce-au fost. Au și ei nevoile și prioritățile lor, iar leafa subalterilor nu reprezintă o obligație pentru unii. Despre copilița scoasă la mezat de mamă ca trufanda pentru soțul pofticios, nu prea sunt comentarii de făcut. Poți să te gândești la Nabokov și Dostoievski și la ani lungi de pușcărie pentru femeia poale lungi și minte scurtă. Dar și suflet scurt. Să sperăm că muierușa cu vederi largi nu va pune la sex vreun alt plod făcut ca să fie în rândul lumii, nu de altceva. Iar despre adolescenți dedați la plăcerile trupului în toaleta liceului nu e mare lucru de spus. Vorba unui oficial: o astfel de situație nu e reglementată în regulament. Eu le-aș zice și că strică orzul pe gâște. Adică fac frumusețe de amor juvenil la WC?! E cam incomod, păcat! E fără intimitate, plus că mor de ciudă colegii și profesorii. Care sunt, desigur, revoltați și dezgustați, în niciun caz amuzați. De altfel, este o caracteristică generală a profesorului din România: nu prea are umor. Plus că-i place să-și arate puterea asupra elevului în aproape orice situație, chiar și în cele ilare.  Ar fi trebuit să râdă și să-i îndemne frumușel pe cei doi curioși și curajoși să încerce aceeași chestie în altă parte. Gluma are mai multă putere decât știu oamenii asupra adolescenților. Și antifraza, la fel. După care să fi aplicat, bineînțeles, regulamentul etc. Dar opiniunea publică face zarvă. Deh, trăiește într-un orășel monotom. Și e ca în poezia lui Topârceanu: Mișu St. Popescu vrea să divorțeze,/ Lung prilej de vorbe și de ipoteze!.

1429 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.