Prostituate mai înțelepte și plan de afaceri pentru fiecare bordel

Special

28 februarie 2013

11:29

Scris de:

Amsterdam prostituateÎn Cartierul Felinarelor Roșii le vezi expuse în vitrină. Sunt de toate formele, dimensiunile, culorile și vârstele. Slabe, slăbănoage, grase, plinuțe, adolescente, femei coapte, femei răscoapte. Pentru toate gusturile. Pentru oricine vrea să încerce. Răspândit pe străduțele înguste din jurul fostei catedrale din Amsterdam, cartierul târfelor a depășit și stadiul de atracție turistică. Pur și simplu face parte din specificul locului. De altfel, localnicii ce plimbă pe-acolo seara în orice formulă. Vezi și bunici cu nepoții de mână. Prostituatele sunt ca niște statui în vitrină. Nimeni nu le percepe ce pe niște ființe umane.

Lucrurile nu stau astfel de ieri, de azi. Fief al pungașilor și infractorilor de toate nivelurile, cartierul clocotește, e agitat și se însuflețește mai ales pe seară, firește. Veștile care le-au ajuns la urechi trăitorilor de acolo nu sunt însă deloc de speriat. Oricum, pentru ei puține lucruri sunt de speriat. Dimpotrivă,  cele mai recente descoperiri al aprigului primar le stârnesc un mic hohot de râs. Cine a mai pomenit atâta naivitate: Să aperi drepturile omului și să stârpești criminalitatea în Cartierul Felinarelor Roșii, adăpost al navigatorilor sălbatici, al negustorilor, al aventurierilor, al oricărui pierde-vară cu un gologan sau fără un gologan în buzunar?

Uite că Eberhard van der Laan, primarul orașulul Amsterdam, a anunțat că are în plan să proteje femeia! Mai exact, să nu mai admită în metropolă decât prostituate cu vârsta de minim 21 de ani, când momentan prostituția e legală de la 18 ani. Este, zice oficialul, o măsura ce poate înlătura abuzurile la care sunt supuse târfele sau „lucrătoarele din industria sexului“, cu o sintagmă corectă din punct de vedere politic.

Din luna iulie, ferestrele cu perdea roșie, intervalul unde se negociază tarifele,  vor fi închise de la 4.00 la 9.00 dimineața.  De data asta, primarul n-a mai explicat de ce. O fi la mintea cocoșului, din punctul lui de vedere, dar pe noi ne cam depășește. Ce să mai zicem de planul de afaceri pentru bordeluri?! Iată un subiect provocator pentru inteligența oricui: cum ar putea arăta un plan de afaceri al unui bordel?

În final, două informații în cifre. 2000 este anul în care prostituția a devenit legată în Olanda, deși în țara lalelelor ea se practică intens, deschis, de sute de ani. 8000 de persoane, mai ales femei, sunt angajate în industria sexului de la Amsterdam.

1906 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.