Rămâi burlac

Exercițiu de gândire

6 aprilie 2013

1:00

Scris de:

Honore de BalzacTrăim în era vitezei. Suntem oamenii informației și, adesea, victimele ei. Fără gândire, informația nu poate duce la cunoaștere. Fără cunoaștere, suntem neputincioși.

Zi de zi, cotidianul Epoca.ro își invită cititorii la un exercițiu de gândire, pornind de la o opinie pe o temă de actualitate, exprimată de o personalitate a timpului nostru sau de un gânditor din vremuri apuse.

„Ascultă-mă pe mine şi rămâi burlac. Iei de nevastă o femeie frumoasă şi ea se urâţeşte; iei o fată plesnind de sănătate, şi se şubrezeşte; o credeai fierbinte, şi e rece, sau, şi mai şi, rece în aparenţă şi în realitate e aşa de fierbinte, încât te omoară ori te dezonorează. Câteodată fiinţa cea mai dulce e o năzuroasă, dar niciodată o năzuroasă n-are să devină dulce; alteori, copila pe care ai luat-o lălâie şi firavă, desfăşoară împotriva ta o voinţă de fier, o minte de diavol. M-am săturat de căsnicie.”

(Honoré de Balzac, „Femeia la treizeci de ani”)

1937 vizualizari


3 Comentarii

 1. nadia nitov spune:

  eu sunt femeie dar sunt totalmente de acord cu balzac!

 2. Ben Ami spune:

  eu nu-s de acord. cine te mana de la spate sa accepti ceea ce deja stii? si cine te impiedica sa alegi altceva?
  ca sa nu mai intreb: de ce esti atat de pornit sa etichetezi, sa clasamentezi, sa nu interactionezi folosindu-ti iscusinta dobandita?
  esti piatra si doar contemplezi?

 3. Ben Laden Ami spune:

  Cine te impiedica? Prefacatoria, rabdarea diabolica a femeii pana se vede stapana. Urmeaza arama pe fatza. Restul e poveste.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.