România ca un animal

Exercițiu de gândire

22 aprilie 2013

9:52

Scris de:

Oana PelleaTrăim în era vitezei. Suntem oamenii informației și, adesea, victimele ei. Fără gândire, informația nu poate duce la cunoaștere. Fără cunoaștere, suntem neputincioși.

Zi de zi, cotidianul Epoca.ro își invită cititorii la un exercițiu de gândire, pornind de la o opinie pe o temă de actualitate, exprimată de o personalitate a timpului nostru sau de un gânditor din vremuri apuse.

„România ca un animal, un urs anesteziat, cu ochii tulburi. România… imagine de urs înfometat ce caută noaptea în gunoi, pe furiș… de frică… Urs cu ochi triști, înfometați, ce caută în gunoi. Un urs cu lanțuri la picioare și clopoței, pus să danseze spre batjocura mârlăniei. Urs cu tinichea de coadă, urs înșelat, mințit, furat, scuipat, alungat, înfometat… Înșelat.

Cam așa arată România mea care mă doare fizic, până la junghi. Imagine de animal anesteziat, cu chii tulburi, care nu știe unde și ce, încotro și de ce.

Dacă am vreo dorință, e ca ursul ăsta batjocorit să se trezească din anestezie… să muște până la sânge în dreapta și-n stânga… să-și recapete statutul de specie superbă, puternică și verticalitatea lui demnă, să învingă. “

(Oana Pellea, Jurnal 2003-2009)

Etichete: ,
1625 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.