România lui „Băsescu în fustă” și „Udrea în pantaloni”

Special

14 februarie 2013

12:22

Scris de: and

Chiar dacă Emil Boc declara ieri la Cluj că viitorul lider al PDL nu va fi neapărat și viitorul candidat la prezidențialele de anul viitor, e limpede că bătaia cea mare în cadrul partidului se dă pentru acest loc de prezidențiabil. Și de altfel, pe departe, o recunoaște și Boc, care, se pare, vrea să rămână departe de lupta de la centru: „E clar că cine va avea funcţia de preşedinte al PDL va trebui să dea semnalul decisiv pentru ceea ce înseamnă competiţiile viitoare, alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.”

Cum, în acest moment, cele mai puternice nume care vor candida la alegerile de pe 23 martie din Convenția Națională a PDL sunt Elena Udrea și Vasile Blaga cel mai probabil unul dintre ei va fi și candidat pentru funcția de președinte. Iar declarația lui Victor Ponta, așa cinică și aparent indiferentă cum e ea, trasează în câteva cuvinte situația din acest moment și configurează și viitorul…

„Deci, înţeleg că sunt doi candidaţi: domnul Blaga şi doamna Udrea, nu? Sper să nu-mi vedeţi zâmbetul de pe faţă. Le urez succes la amândoi, cred că sunt foarte buni. Cred că doamna Udrea întotdeauna a fost un Traian Băsescu în fustă, iar domnul Blaga nu mai există”, a spus Ponta.

Dincolo de ironia fină, demnă de pana unui scriitor (neplagiator), „cred că sunt foarte buni”, dar dl Blaga nu mai există, iar dna Udrea e Băsescu în fustă… vorbele lui Ponta arată clar că din punctul lui de vedere șansele le are Elena Udrea. Cu personalitatea lui Băsescu, Udrea are șanse să învingă. Depinde cât de mult va conta atât în Convenția partidului, cât și pe mai departe, în psihologia românilor, faptul că ea poartă fustă… Și dacă într-o țară condusă de bărbați își va face loc pata de culoare și la propriu și la figurat, care se cheamă Udrea. Intențiile ei în ceea ce privește prezidențialele și le-a exprimat mai mult decât subtil chiar în momentul în care a declarat că-i pare rău că n-a candidat la Primăria București. Primăria București s-a dovedit o trambulină bună pentru Cotroceni…

Ideea e, în condițiile în care la nivel înalt în USL vor începe mai devreme sau mai târziu certurile care deja mocnesc, cine anume se poate ridica pe acest fond. Dacă Antonescu, deja discreditat, va intra într-o posibilă luptă discreditantă cu Tăriceanu, un candidat-surpriză la fel de discreditat (ca orice om politic din România de azi) al PDL, precum un „Băsescu în fustă” n-are avea dintr-odată mai multe șanse, mai ales dacă intră în campania electorală cu o mătură într-o mână și niște andrele în cealaltă?! Și cu Băsescu în carne și oase, alături de ea și posibil prim-ministru? Devenit la rândul lui Udrea în pantaloni?

1197 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.