Să nu crezi niciodată biografiile

Exercițiu de gândire

20 martie 2013

10:07

Scris de:

Richard WurmbrandTrăim în era vitezei. Suntem oamenii informației și, adesea, victimele ei. Fără gândire, informația nu poate duce la cunoaștere. Fără cunoaștere, suntem neputincioși.

Zi de zi, cotidianul Epoca.ro își invită cititorii la un exercițiu de gândire, pornind de la o opinie pe o temă de actualitate, exprimată de o personalitate a timpului nostru sau de un gânditor din vremuri apuse.

„Să nu crezi niciodată biografiile. Dacă sunt scrise de duşmani, ele nu arată omul aşa cum a fost el, ci doar ce duşmănie, ce invidie şi ce gelozie au văzut în el. Dacă sunt scrise de admiratori, ele vor ilustra mai degrabă ce inimă nobilă are autorul şi ce mult s-a străduit el să ornamenteze subiectul cărţii sale cu podoabele propriilor lui virtuţi. Cât despre biografii “obiective”, care redau istoria cu o exactitate pedantă, presărate cu doze sărăcăcioase de laudă sau critică, nu-ţi pierde vremea cu ele. Sunt plicticoase şi nu sunt bune de nimic. Adevărul este “adevărat” numai atunci când este spus cu pasiune.“

(Richard Wurmbrand)

 

 

628 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.