Se măreşte salariul minim brut, se măresc şi amenzile…

Social

23 ianuarie 2013

9:27

Scris de:

Din 1 februarie,  cei care vor încălca regulile de circulație vor scoate din buzunar mai mulți bani pentru a achita amenzile primite. Aşadar, vești mai puțin bune pentru șoferi! Înainte să faceți ceva manevre în trafic când vă urcați la volan, gândiți-vă de două ori!

După ce, din 19 ianuarie 2013, Legislația Rutieră a impus reguli mai drastice pentru  conducătorii auto, iată că „surprizele“ rutiere nu se opresc aici.

Cum valoarea amenzilor rutiere creşte proporţional cu salariul minim brut, statul încasează cu o mână ce dă cu alta.  De la 1 februarie, va avea loc prima etapă de majorare a salariului minim brut pe economie din 2013, mai exact, de la 700 de lei la 750 de lei.

Potrivit Codului Rutier în vigoare, amenzile contravenţionale sunt stabilite în funcţie de valoarea numărului de puncte-amendă aplicate, acestea din urmă reprezentând 10% din valoarea salariului minim pe economie.

În prezent, un punct-amendă valorează 70 de lei.

A două etapă a majorării salariului minim brut, se pare că  va avea loc în luna iulie a acestui an, acesta urmând să ajungă la suma de 800 de lei. Valoarea punctului-amendă va creşte  și el la 80 de lei.

Prin proiectul de hotărâre a Guvernului se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat după cum urmează: la 750 lei lunar începând cu data de 1 februarie 2013, la 800 lei lunar începând cu data de 1 iulie 2013.

 

994 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.