Sfânta Maria Egipteanca cea întoarsă pe calea credinţei

Sfântul zilei

1 aprilie 2013

10:01

Scris de:

maria egipteancaSfânta Maria Egipteanca s-a născut în Egipt şi a trăit în a doua jumătate a secolului al IV-lea. Când a împlinit 12 ani, ea a lăsat în urmă părinţii şi casa  şi a plecat în Alexandria unde a dus o viaţă păcătoasă, otrăvind sufletul bărbaţilor cu farmecele trupului ei. Ajungând la vârsta de 29 de ani a pornit într-o călătorie pe mare spre Cetatea Sfântă cu gând să petreacă acolo în ziua în care se sărbătorea Înălţarea Sfintei Cruci.

Odată ajunsă în Ierusalim şi vrând să intre în biserica unde se afla Sfântul Mormânt  nu i-a putut trece pragul pentru că o putere nevăzută a ţinut-o departe de uşi. În clipa aceea Sfânta a înţeles că desfrâul în care trăise până atunci o împiedica să intre în Casa Domnului. Rugându-se Fecioarei Maria reuşeşte în cele din urmă să păşească în biserică moment în care se hotărăşte să lase lumea cea rea şi traiul păcătos dus până atunci. Va pleca în pustiul Iordanului unde timp de 45 de ani se va osteni în post şi rugăciune. Va fi împărtăşită de părintele Zosima căruia, un înger apărut în vis într-o noapte îi ceruse să pornească în căutarea Preacuvioasei şi să o găsească. Sfânta Maria Egipteanca s-a sfârşit din viaţă în timpul domniei împăratului Teodosie cel Tânăr.

773 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.