Sfântul Bonifatie, păcătosul mărturisitor

Sfântul zilei

18 decembrie 2012

16:43

Scris de:

Sfantul BonifatieTrăitor în epoca împăratului Dioclețian, Bonifatie și-a început viața ca rob al Aglaiei, fiica proconsulului Romei. În Sinaxar se istorisește că ducea o existență măcinată de păcat, desfătându-se cu licorile lui Bahus și cu plăcerile trupești pe care i le oferea stăpâna sa.

Dar totul s-a schimbat din ziua când aceasta i-a poruncit: „Mergi în Răsărit, unde mărturisesc Sfinții, ca să-mi aduci moaște de Mucenici, pentru a le avea ajutor și de sufletească mântuire“. Bonifatie a recunoscut în fața dregătorului că este creștin. Și a plătit cu viața. Înainte de a fi ucis, a fost spânzurat cu capul în jos, împuns cu trestii ascuțite pe sub unghii, i s-a dat plumb topit pe gură și păgânii l-au pus cu capul în jos într-o căldare plină de smoală ce fierbea. Prin minune a scăpat nevătămat, dar după aceea i s-a tăiat capul.

Aglaia i-a răscumpărat trupul și l-a înmormântat în apropiere de Roma. După o vreme, a clădit o biserică mare în numele lui chiar în mijlocul orașului, moaștele lui odihnindu-se în acest lăcaș.

Etichete: , ,
938 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.