Sfântul Irodion cel plin de har

Sfântul zilei

8 aprilie 2013

10:04

Scris de:

IisusHristosSfântul Irodion a fost slujitor al tuturor sfinților apostoli. Pentru viața sa plină de credință și pentru învățăturile dobândite din Cărțile Sfinte, a fost hirotonit preot, iar mai apoi episcop al cetății Neon Patron. Harul său cu care l-a dăruit Dumnezeu, a adus mulți păgâni pe calea credinței și a alinat trupul și  sufletul credincioșilor pe care i-a păstorit. Pentru faptele sale a îndurat multe chinuri.

Trăind în vremea închinătorilor la idoli, aceștia l-au supus la grele cazne, schingiuindu-l cumplit. L-au bătut cu pietre, sfărâmându-i capul și oasele cu lemne. Trupul greu încercat, i-a fost străpuns de cuțite. Când Domnul s-a îndurat de slujitorul lui, Sfântul Irodion a închis ochii și s-a înălțat la cer. Patimile sale au fost pomenite de sfântul Apostol Pavel. Tot  în această zi de 8 aprilie, calendarul creștin ortodox pomenește viața și patimile sfinților Agav, Ruf, Flegon și Ermis, apostoli ai Sfintei Scripturi și vrednici păstori a-i mulțimii de credincioși, care și-au găsit și ei sfârșitul uciși de păgâni.

Etichete: ,
844 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.