Sfântul Mucenic Nichifor

Sfântul zilei

9 februarie 2013

10:00

Scris de: and

Sfântul Nichifor, om de rând și-a dus zilele în vremea împăraților Valerian și Galin. Era bun prieten cu preotul creștin Sapriciu, dar Diavolul sădind sămânța urii între ei i-a făcut pe cei doi să nu-și mai vorbească. După un timp, Sfântul Nichifor, cu dragoste creștină în suflet, dorind să se împace a trimis oameni în fața preotului Sapriciu rugându-l spre iertare. Iertarea nu a venit și atunci Sfântul s-a dus el însuși la preot cerându-i în numele Domnului să-l ierte, lucru ce nu s-a întâmplat nici de astă dată.

Pentru că era preot creștin, Sapriciu, propovăduitor al iubirii întru Hristos, este pedepsit din porunca ighemonului (guvernatorului) prin tăierea capului. În timp ce-și aștepta execuția refuză iarăși să-l ierte pe Sfânt și, lepădându-se de Domnul, făgăduiește să aducă jertfă idolilor. Văzând lucrul acesta, Sfântul Nichifor a cerut călăilor să-l ucidă pe el în locul preotului Sapriciu mărturisindu-și dragostea pentru Iisus Hristos și stârnind mirare în rândul mulțimii. Mărturisirea i-a grăbit sfârșitul, astfel că Sfântul Nichifor, cel iubitor de Dumnezeu a fost decapitat în locul lui Sapriciu.

687 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.