Sfântul Nicandru, tămăduitorul de trupuri

Sfântul zilei

15 martie 2013

9:47

Scris de:

sf_nicandruSfântul Nicandru a trăit în timpul domniei împăratului Diocleţian, în Egipt. Era un bărbat plin de evlavie şi priceput în a vindeca pe cei suferinzi. Fiind un om cu suflet bun, avea întotdeauna grijă de cei lipsiţi de hrană, dându-le de-ale gurii celor înfometaţi, aşa cum învăţase din cărţile sfinte că trebuie să facă. Şi tot astfel, fiind un bun creştin, aduna trupurile lipsite de viaţă ale sfinţilor mucenici ucişi de păgâni, îngropându-le pe furiş în locuri ascunse.

Într-o zi, mergând cu o treabă anume, a zărit pe un câmp trupurile cuvioşilor gata să fie mâncate de sălbăticiuni. De teamă să nu fie prins, n-a îndrăznit să se apropie de ele, ci a aşteptat să se facă întuneric. Odată venită noaptea, Nicandru a început să care pe umeri, unul câte unul trupurile mucenicilor, pe care îi învelea mai apoi în pânze albe şi îi îngropa. Numai că în timp ce făcea asta a fost văzut de un necredincios care l-a pârât stăpânului acelor locuri. Prins la porunca acestuia,  Sfântul Nicandru nu a vrut să renunţe la iubirea faţă de Dumnezeu şi să se închine la idoli. A îndurat multe chinuri, care nu i-au zdruncinat credinţa, ba mai mult l-au întărit, iar pentru toate astea a fost jupuit de piele şi i s-a tăiat capul. Astfel, Sfântul Nicandru a închis ochii în numele Lui Hristos, pe care, acolo sus, îl slujeşte şi acum.

565 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.