Sfinții părinți uciși în Sinai și Rait

Sfântul zilei

14 ianuarie 2013

10:20

Scris de:

Cuviosii Parinti ucisi in Sinai si Rait14 ianuarie este ziua în care Biserica își aduce aminte de martirii întru Hristos care și-au găsit sfârșitul în Arabia și Etiopia în veacurile IV-V.

Pustnicii de pe Muntele Sinai își duceau zilele și nopțile în rugăciune și meditație, ascunși în chiliile lor. În noaptea de sâmbătă spre duminică făceau priveghere în lăcașul Domnului și se împărtășeau în fiecare duminică, la Sfânta Liturghie. Departe de orice desfătare lumească, de orice gând pământesc, își înălțau sufletul la mântuire, obișnuindu-și trupul să se sature cu muguri de stejar și alte plante. Unii mâncau numai o dată la câteva zile.

Potrivit călugărului Amonie, când s-au năspustit prima dată asupra Muntelui Sinai, barbarii au omorât 38 de pustnici, iar în Rait au ucis 39 de călugări.

 

 

712 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.